Prima banka pôžička

Prima banka nemá v ponuke veľké množstvo úverových produktov, na druhej strane pôžička z tejto banky je kvalitným produktom s férovými a jasne stanovenými podmienkami.

Charakteristika
V Prima banke získate pôžičku v rozsahu od 1000 € maximálne do 15 000 € so splatnosťou podľa výberu klienta od jedného do desiatich rokov. Ak zvolíte dlhšiu lehotu splatnosti, tak úver o dosť preplatíte, no na druhej strane získate veľmi nízke mesačné splátky (minimálna mesačná splátka je 20 €). V prípade, že pri podpise zmluvy si vyberiete kratšiu lehotu splatnosti, tak úver získate s nižšou úrokovou sadzbou, no budete si musieť z výplaty každý mesiac odložiť na splátku vyššiu čiastku.
Výšku jednotlivých splátok pri vybraných obdobiach splatnosti ilustruje nasledovná tabuľka splátok:

zdroj: primabanka.sk (kliknite na obrázok pre zväčšenie)

Pôžička z Prima banky je bezúčelovým úverom, takže finančné prostriedky je možné použiť na čokoľvek, aj na vyplatenie iných nevýhodných úverov z konkurenčných finančných inštitúcií (prostredníctvom tohto produktu je možné splatiť úvery z bánk ako aj z nebankoviek, povolené prečerpania alebo kreditné karty). Pôžičku získate bez akéhokoľvek zabezpečenia a bez ručiteľa.

O koľko pôžičku preplatíte?
Úroková sadzba závisí od objemu úveru a od lehoty splatnosti - jej výšku si môžete prepočítať na online kalkulačke, priamo na web stránke Prima banky. Úroky sa pohybujú v rozpätí od 9,90 % ročne až po 19,90% p.a.
Keďže úrok nie je jediným kritériom, na základe ktorého by ste sa mali rozhodovať pre poskytovateľa pôžičky, mali by ste si všímať aj hodnotu RPMN (ročnú percentuálnu mieru nákladov, ktorú sa tiež dozviete z online kalkulačky). RPMN sa pohybuje v rozsahu od 10,78 % do 27,14 %.

Zľavy pre mladomanželov
Tento úver môžu získať mladomanželia, po splnení istých podmienok so zvýhodnenou úrokovou sadzbou o 4,5 % až do výšky 10 000 €. To znamená, že pôžičku môžu mladomanželia získať s úrokom od 5,40 % p.a. Podmienkou pre získanie zvýhodnenej sadzby je:
a) vek oboch manželov do 35 rokov
b) trvanie manželstva maximálne 2 roky (v čase podania žiadosti)
c) spoločný priemerný príjem oboch manželov za predchádzajúci kalendárny rok je najviac 2,6 násobok priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve.

Pri omeškaní s pravidelnou mesačnou splátkou si bude banka účtovať úrok z omeškania vo výške 8% p.a.

Poplatky
  • poplatok za poskytnutie úveru: 2% z objemu poskytnutého úveru, minimálny poplatok je 35 € pri splácaní z účtu v inej banke. Pri splácaní úveru z účtu vedeného v PB bez poplatku za poskytnutie
  • vedenie úverového účtu mesačne: pri splácaní z účtu v Prima banke 1,99 €, inak 3,99€
  • zmena v úverovej zmluve na návrh klienta: 40 €
  • predčasné splatenie alebo mimoriadna splátka: podľa zákona o spotrebných úveroch - 0,5 - 1% z predčasne splatenej sumy
  • Sankčná pokuta za porušenie zmluvných podmienok: 200 €
  • Upomienka o nezaplatení dlžnej sumy: 15 €, výzva bude stáť o niečo viac, až 30 €

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte