Essox


Spoločnosť ESSOX SK s.r.o. je poskytovateľom finančných služieb so zameraním na splátkový predaj a financovanie áut. Na slovensku pôsobí od roku 2006 a je členom francúzskej finančnej skupiny Société Générale Group (ktorá patrí medzi najväčšie banky v Európe).

Spoločnosť sídli na adrese: Cesta na Senec 2/A, 821 04 Bratislava, a je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sro, vložka č. 39391/B.

Essox má na slovenskom ale aj českom trhu rozsiahlu sieť partnerských predajní, kde môžete podať žiadosť o úver. V Českej a Slovenskej republike spoločnosť Essox spolupracuje s Komerčnou bankou, s ktorou pripravila niekoľko exkluzívnych úverov.

Činnosť spoločnosti Essox sa dá rozdeliť do troch hlavných segmentov:
  1. Poskytovanie pôžičiek - V ponuke úverových produktov sa nachádzajú 3 pôžičky - Bonus úver, Expres úver a Partner úver.
  2. Financovanie automobilov
  3. Nákup na splátky
  • možnosť požiadať o úver v jednom z predajných miest vo výške od 100 – 15000€
  • jedná sa o striktne účelový úver, ktorý môže byť použitý len na nákup tovaru alebo služby vybraného klientom a ktorý musí byť špecifikovaný v zmluve
  • minimálna doba splatnosti je päť mesiacov, maximálna je stanovená na 72 mesiacov
  • 10% z hodnoty tovaru je potrebné zaplatiť vopred, zvyšok v pravidelných mesačných splátkach
  • ročná percentuálna miera nákladov sa pohybuje od 60% vyššie a tým sa táto spoločnosť zaraďuje medzi najdrahšie nebankové subjekty
  • poplatok za uzatvorenie zmluvy je 5% z výšky poskytnutého úveru
  • poplatok za predčasné splatenie je stanovený na 4% z predčasne splatenej úverovej istiny
  • firma si dokonca účtuje aj poplatok za vrátenie preplatku 3,32€ !

Na čo si dať pozor


Ak sa rozhodnete pre niektorý z ich úverových produktov, dajte si pozor, aby ste sa nedostali do omeškania čo i len jediný deň po splatnosti. Spoločnosť Vám totižto vyrúbi zmluvnú pokutu vo výške 10% a úroky z omeškania, ktoré budú nabiehať každý deň vo výške 0,1% z dlžnej sumy plus poplatok za odoslanie upomienky 3,32€. Veľa ľudí malo problémy s touto spoločnosťou keď mali nastavený trvalý príkaz v deň splatnosti a keď bol práve víkend, platba odišla až po splatnosti, čím sa dostali do oneskorenia a museli splácať pokuty vo výške stoviek eur.

Aké sú Vaše skúsenosti so spoločnosťou Essox? Podeľte sa o svoj názor v diskusii...
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

A aký je Váš názor? Podeľte sa o Vaše skúsenosti v diskusii...

Páčil sa Vám tento článok? Prosím zdieľajte